۱۱ کار مهمی که بهتر است قبل از عمل لاغری انجام دهید
در این مقاله ابتدا به بررسی آمادگی های لازم قبل از جراحی لاغری با روش لاپاراسکوپی می پردازیم و سپس عواملی که باعث لاغر شدن و لاغر ماندن پس از جراحی و داشتن عملی موفقیت آمیز می شود را توضیح می دهیم. اگر قرار است به زودی یک عمل لاغری مانند اسلیو عمده انجام دهید نکات داخل این مقاله را با دقت بخوانید.
۱۱ اقدام مهم برای آمادگی قبل از جراحی لاغری
قبل از جراحی لاغری باید در رویه زندگیتان تغییرات سازنده و البته جزئی ایجاد کنید تا بتوانید با آمادگی بهتر وارد اتاق عمل شده و خطرات احتمالی را به صفر برسانید. برخی از این اقدامات عبارتند از:
۱. درباره جراحی لاغری اطلاعات بیشتری به دست بیاورید
هرچند که بیشتر مراجعان صرفا میخواهند با کمک عمل لاغری به کاهش وزن برسند و سطح سلامتی خود را افزایش دهند با این حال پی بردن به فلسفه انجام این اعمال و اینکه چگونه و از چه مسیری قرار است لاغر شوید برای شما میتواند تفاوت ایجاد کند. بهتر است قبل از اقدام برای انجام هر روش جراحی سعی کنید اطلاعات ارزشمندی پیرامون آن روش به دست بیاورید.
با جستجو در اینترنت و یا مطالعه کتاب هایی که در این زمینه نوشته شده می تواند تا حد زیادی به این اطلاعات دست پیدا کنید. به عنوان مثال سایت دکتر عنبرا مقالات زیادی دارد که در خصوص انواع روش های جراحی لاغری نوشته شده و تقریبا همه چیر از قبل عمل تا حین و بعد از آن را پوشش داده است.
۲. درباره هزینه عمل لاغری و پوشش بیمه خود بیشتر بدانید
جراحی لاغری هزینه نسبتا بالایی دارد و اگر واقعا کاندید مناسبی برای انجام آن باشید بیمه ها می توانند بخش زیادی از هزینه پرداختی شما را پوشش دهند. درباره این موضوع حتما با بیمه خود (پایه و تکمیلی) صحبت کنید و ببیند آیا آن ها هزینه عمل لاغری را پوشش می دهند یا خیر. معمولا اگر BMI یا شاخص توده بدنی شما بالای ۴۰ باشد و بیماری مرتبط با چاقی داشته باشید بیمه ها هزینه شما را پوشش می دهند. با این حال بخشی از این موضوع به جراح لاغری شما بستگی دارد.
۳. مصرف سیگار یا هر نوع دخانیاتی که نیکوتین یا تنباکو دارد را ترک کنید
تحقیقات نشانگر آن است که استعمال دخانیات اعم از نیکوتین یا تنباکو می تواند عوارض جدی برای جراحی چاقی در پی داشته باشد. بیماران باید حداقل از سه ماه قبل از جراحی لاغری از هر نوع دخانیات پاک باشند. و یا تا آنجا که می توانند آن را مدیریت کنند. اگر سیگار مصرف می کنید درباره روش های ترک یا کاهش آن از پزشک یا تراپیست کمک بگیرید.
۴. سبک زندگی خود را تغییر دهید
نه تنها رژیم غذایی که باید در سبک زندگی خود پیش از انجام عمل تغییراتی ایجاد کنید. اگر نتوانید این تغییرات را ایجاد کنید احتمالا بعد از عمل کمی سختی تجبره کنید زیرا ایجاد تغییرات عمده پس از عمل برای شما کار آسانی نخواهد بود و به همین جهت سعی کنید قبل از عمل سبک زندگی خود را تغییر دهید.
به عنوان مثال سعی کنید وعده های غذاییتان را به سه وعده اصلی مختصر و دو میان وعده محدود کنید، صبحانه را حتما کامل بخورید و از آخرین وعده غذایی تا هنگام خواب نیز باید ۴ ساعت فاصله باشد. رژیم تان باید غنی از پروتئین، میوه و سبزیجات باشد و همچنین تا حد امکان خوردن شیرینی جات، غذا های پر چرب، فست فود و غذا های رستورانی را حذف یا محدود کنید.
۵. برای کمک به تغییر سبک زندگی روی عادت هایتان تمرکز کنید
ثبت عادات غذایی تان می تواند در شناختن عادات بد تغذیه ای و بهبود آنان به شما کمک کند. کافیست یک هفته روی چیزی که میخورید و یا کارهایی که انجام می دهید تمرکز کنید. با دانستن اینکه چگونه زندگی می کنید بهتر می توانید خود را تغییر دهید. با انجام اینکار قطعا روند کاهش وزن شما پس از جراحی لاغری بهتر و سریعتر خواهد بود.
۶.آب بیشتری بنوشید و نوشیدنی های دیگر را محدود کنید
سیگنال های تشنگی بدن را دریافت کنید. هر فرد بالغ روزانه به ۶۴ اونس آب نیاز دارد. سعی کنید مصرف نوشیدنی های پر کالری مانند الکل، نوشابه، آبمیوه، نوشیدنی های انرژی زا و قهوه با شکر یا خامه را محدود یا حذف کنید. همچنین مصرف نوشیدنی های کافئین دار یا کربنات دار را کاهش دهید. از نوشیدن مایعات همراه وعده های غذایی خودداری کنید و پس از ۳۰ دقیقه چیزی بنوشید.
۷. ورزشی مداوم در برنامه روزانه تان قرار دهید
اگر ورزش نمی کنید سعی کنید فعالیت فیزیکی هر چند کوتاه اما پیوسته ای در برنامه ی روزانه تان بگنجانید مانند پیاده روی های کوتاه، ورزش های نشسته و هر فعالیتی که بیشتر به آن علاقه دارید و روزانه چند دقیقه به مدت ورزشتان بیافزایید. فقط به خاطر داشته باشید که تداوم این فعالیت ها مهم تر از شدتشان است.
۸.متعهد شوید که دیگر چاق نخواهید شد
چاق نشدن در دوره ی آمادگی برای عمل بسیار حائز اهمیت است. از پر خوری و زیاده خواری غذاهای مورد علاقه تان قبل از شروع رژیم غذایی و تغیر در رویه زندگی تان بپرهیزید. ممکن است مشاوران سلامت شما درباره ی چندین کیلو کاهش وزن پیش از عمل با شما مذاکره کنند.
۹ .روی سلامت ذهنی و احساسی خود تمرکز کنید
شروع به تمرکز روی عواملی کنید که روی وزنتان و تغییرات رویه زندگی تان تاثیر گذار می باشد. این بار به آمادگی تان برای آغاز این راه فکر کنید. می توانید یک لیست یا دفتری از یادداشت های روزانه تهیه کنید و در آن درباره تغییرات انگیزشی و سلامتی که در زندگی تان ایجاد می کنید، بنویسید.
با گروهی از افراد مثبت و دلسوز در ارتباط باشید که در این راه از شما حمایت کنند. همچنین می توانید به جای خوردن در واکنش به احساسات مختلف خود از راه های جایگزین برای آرام کردن احساساتتان استفاده کنید. به یاد داشته باشید که تغییر در زندگی روندی زمان بر است که نیازمند گام های کوچک، مثبت اندیشی و هدف های واقعی است نه خیال پردازی.
۱۰. آزمایشات معمول قبل از جراحی لاغری را انجام دهید را انجام دهید
آزمایشات مشخص و اساسی قبل از جراحی لاغری شامل:
- شمارش پلاکت های خون
- آزمایش ادرار
- آزمایش پانل خون(chemistry panel: مجموعه ای از چندین آزمایش کامل خون) که حدود ۲۰ ماده شیمیایی درون خون را نشان می دهد.
بسیاری از جراحان سونوگرافی کامل شکم و بدن و پستان را تجویز می کنند( سونوگرافی کیسه صفرا برای کنترل خطر سنگ های کیسه صفرا نیز انجام می شود.)
سایر آزمایشات مانند:
- عکس برداری از قفسه سینه
- آندوسکوپی معده
- الکتروکاردیوگرافی(نوار قلب)
- تست عملکرد ریه
- اکوکاردیوگرافی
- بررسی خواب
- ارزیابی های کاردیوگرافی
- مشاوره های روانپزشکی
- مشاوره متخصص قلب و عروق
- و مشاوره متخصص بیهوشی در صورت لزوم
انجام می شوند.
هدف از این آزمایشات چیست؟
قبل از جراحی لاغری لازم است که یک ارزیابی دقیق و کلی از سلامت بیمار انجام شود. بهترین راه برای جلوگیری از عوارض احتمالی جراحی، یافتن عامل آن پیش از عمل است. اطلاع از عملکرد مناسب تیروئید بیمار بسیار مهم است زیرا کم کاری غده تیروئید پس از عمل جراحی می تواند منجر به مرگ بیمار شود.
اگر دیابتی هستید باید قند خونتان را کنترل کنید. به علت اینکه قند می تواند فشار قلب را بالا ببرد قلبتان نیز تماما ارزیابی می شود. این آزمایشات مشخص می کند که بیمار دچار نقص عملکرد کبدی، مشکلات تنفسی، وجود مایعات بیش از حد در بافت ها، اختلال در نمک و مواد معدنی مایعات بدن و یا سطح غیر طبیعی چربی خون هست یا خیر.
۱۱. یک جراح لاغری خوب پیدا کنید
مهمترین کاری که شما باید انجام دهید انتخاب یک جراح لاغری خوب است. زیرا حتی اگر شما همه اقدامات قبل از عمل را به خوبی انجام داده باشید اما جراح خوبی نداشته باشید تمام زحمات شما هدر می رود. ما در مقاله ای درباره نحوه انتخاب یک جراح لاغری خوب توضیحاتی ارائه داده ایم در صورت تمایل می توانید لینک آن را در مرورگر خود باز کنید.
روز جراحی لاغری چه همراه داشته باشیم؟
وسایلی که ممکن است در مدت بستری بودنتان به آنها نیاز داشته باشید عبارتند از:
- شونه یا برس
- لباس حمام
- شامپو
- لوسیون بدن یا کرم مرطوب کننده ی دست
- صابون
- مسواک و خمیر دندان
- لباس های گشاد و راحت
- کتاب و مجله
- لوازم آرایش
- کرم مخصوص خشکی لب
- سشوار
- وسایل خوشبو کننده بدن مثل مام
همچنین از همراه داشتن وسایل قیمتی مانند جواهرات خود داری کنید.
روز جراحی لاغری
معمولا بیماران باید دو ساعت قبل از جراحی لاغری در بیمارستان عرفان تهران حضور داشته باشند. در این زمان شما لباس مخصوص و دارویی هایی که قبل از جراحی لاغری نیاز دارید را دریافت می کنید. همچنین با متخصص بیهوشی و جراح خودتان مذاکره می کنید. سپس به اتاق عمل برده می شوید.
بسته به نوع عمل لاغری که انجام می دهید ( اسلیو معده،حلقه ی معده و …) عمل بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت طول می کشد. پس از پایان عمل به اتاق ریکاوری برده می شوید تا به هوش بیایید و تا یک ساعت در آنجا تحت نظر هستید. پس از این مرحله به اتاق خصوصی برده خواهید شد و دردتان با مسکن تسکین داده می شود و پرستار شما را تشویق می کند که هر دو ساعت یک بار کمی راه بروید.
روز بعد از عمل به رادیولوژی برده خواهید شد و از معده عکس برداری می شود تا در صورت بروز سوراخ یا نشت در بافت معده از آن مطلع شوند. با توجه به نوع و روند جراحی که انجام می شود می توان انتظار داشت که بیمار حدود ۱ الی ۳ روز بستری شود.