شایعات متداول درباره جراحی لاغری (بررسی ۸ تصور شایع و اشتباه)
شایعات و سوء تفاهمات بسیاری درباره جراحی لاغری در میان مردم وجود دارد که همین امر تصمیم برای انجام جراحی لاغری برای برخی از افراد را بسیار سخت کرده است. در این مقاله به برخی از معمول ترین شایعات درباره جراحی لاغری می پردازیم و آنها را با حقایق مقایسه خواهیم کرد. در نهایت به شما نشان خواهیم داد که اگر این عمل برای افراد درست و توسط جراح لاغری باتجربه انجام سود پر از سود و فایده خواهد بود.
۱. جراحی لاغری به شدت خطرناک است
با اینکه رفتن زیر تیغ جراحی خطراتی به همراه دارد، اما خطر اکثر جراحی های لاغری از خطرات وحشتناک چاق ماندن بسیار کمتر است. طبق مطالعات انجام شده، خطر زندگی با چاقی مفرط که می تواند شامل بروز بیماری هایی چون سرطان، بیماری های قلبی و دیابت باشد، بسیار بیشتر از انجام شدید ترین و تهاجمی ترین جراحی های لاغری است.
همچنین مطالعات جدید نشان می دهند که جراحی لاغری با روش لاپاراسکوپی مدرن، کمتر تهاجمی بوده و موجب کوتاه شدن دوره نقاهت و همچنین بهبود نتایج نتایج می شود . به گفته بسیاری از جراحان، خطر جراحی لاغری همانند خطر جراحی کیسه صفرا و بسیار کم هست.
۲. تمام جراحی های لاغری یکسان هستند.
از آنجایی که هیچ دو نفری مانند هم نیستند، پس هیچ دو جراحی لاغری هم نمی توانند یک شکل انجام گیرند. جراحی لاغری انواع مختلفی دارد که هر بیمار باید بر اساس نیاز خود یکی از آنها را انتخاب کند. برخی از شایع ترین انواع جراحی لاغری شامل اسلیو معده، بای پس معده، حلقه معده می باشد.
- برخی از بیماران دیابتی باید از روش بای پس معده برای کوچک کردن معده و برداشتن بخشی از روده استفاده کنند.
- برای بیمارانی که دارای شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر از ۵۰ هستند، بهترین گزینه اسلیو معده است که با برداشتن بیش از نیمی از معده به کاهش کالری دریافتی می پردازد.
- حلقه قابل تنظیم معده که در گذشته از محبوبیت بالایی برخوردار بود شامل محدود کردن میزان غذای فرد با بستن حلقه به دور معده می باشد. کاندیدای جراحی حلقه معده که اکنون کمتر از ۵ درصد انجام می شود، کسانی هستند که در گذشته ورزش و رژیم های لاغری سریع و سخت گرفته و از کالری های پر کربوهیدرات دوری می کردند.
۳. جراحی لاغری برگشت پذیر است
این یکی از متداول ترین شایعات درباره جراحی لاغری است. طبق گفته سازمان متابولیسم و جراحی لاغری آمریکا، حدود ۵۰ درصد از بیماران با گذشت بیش از دو سال از جراحی لاغری، وزن بسیار کمی (حدود ۵ درصد از کل وزن کاهش یافته) اضافه می کنند.
با این حال، مطالعه دیگری نشان داد که بیمارانی که جراحی لاغری انجام داده اند، در مقایسه با سایرین ۲۱ درصد بیشتر از وزن ثابت خود در طی ۱۰ سال وزن کم کردند. در نتیجه می توان دریافت که جراحی لاغری موجب کاهش وزن طولانی مدت در بیماران چاق می شود.
۴. شانس مرگ ناشی از جراحی لاغری بیشتر از مرگ در اثر چاقی مفرط است
یکی دیگر از شایعات جراحی لاغری که بیشتر از موارد دیگر باعث ترس بیماران می شود احتمال مرگ در اثر جراحی لاغری است. اما باید بدانید با افزایش اندازه چربی های بدن، طول عمر فرد کاهش می یابد. افرادی که از چاقی مفرط رنج می برند، در معرض بیماری های خطرناکی چون دیابت نوع دو و فشار خون بالا هستند که احتمال مرگ و میر را در این افراد به طور چشمگیری افزایش می دهد.
نتایج تحقیقات احتمال مرگ پس از جراحی لاغری را بسیار پایین می دانند
طبق تحقیقاتی که روی ۶۰۰۰۰ بیمار پس از جراحی لاغری انجام شد نشان داد که احتمال مرگ و میر طی ۳۰ روز پس از جراحی لاغری ۰.۱۳ درصد می باشد (یعنی حدودا یک نفر به ازای هر ۱۰۰۰ بیمار) در حالی که این آمار کمتر از مرگ و میر حاصل از جراحی های دیگری همچون جراحی کیسه صفرا می باشد.
بنابراین، برخلاف وضعیت سلامت ضعیف بیماران قبل از جراحی لاغری، احتمال مرگ و میر ناشی از جراحی لاغری بسیار پایین می باشد. در واقع طبق این مطالعات، آمار مرگ و میر به هر دلیلی پس از جراحی لاغری در مقایسه با آمار مرگ و میر افراد مبتلا به چاقی مفرط بسیار کمتر است.
با جراحی لاغری بیماری های مرتبط با چاقی برطرف می شود
به عنوان مثال در بیمارانی که جراحی لاغری انجام داده اند، مرگ در اثر سرطان، دیابت و بیماری های قلبی به ترتیب حدود ۶۰، ۹۰ و ۵۰ درصد کاهش یافته است.
همچنین مطالعات زیادی نشان داده اند که بیماری های مرتبط با چاقی پس از جراحی لاغری، تا حد بسیار زیادی بهبود یافته اند. با اینکه جراحی لاغری فواید بسیار زیادی دارد اما باید قبل از تصمیم گیری، حتما با جراح، خانواده و عزیزان خود مشورت کنید.
۵. ورزش و رژیم لاغری تنها روش های سالم برای کاهش وزن می باشند.
با اینکه ورزش و رژیم لاغری می توانند نقش مهمی را در کاهش وزن ایفا کنند، اما تنها راه کاهش وزن سالم نمی باشند. برای بسیاری از افراد رژیم لاغری و ورزش موثر نیست و آنها علت عدم کاهش وزن خود را نمی دانند. اگر تلاش هایتان برای کاهش وزن بی نتیجه مانده و چاقی بر سلامت و شادی تان تاثیر گذاشته است، پس جراحی لاغری می تواند ایده آل ترین روش برای کاهش وزن باشد.
۶. برای کاهش وزن، جراحی لاغری به تنهایی کارساز است.
برای داشتن نتیجه دائمی از جراحی لاغری، لازم است پس از آن رویه زندگی خود را تغییر دهید. رفتارهای سالمی مانند تغییر رژیم غذایی، خواب و ورزش پس از جراحی لاغری را وارد زندگی خود کنید.
پس از جراحی لاغری، شما دیگر قادر نخواهید بود تا غذاهای سابق را به همان میزان مصرف کنید. پس بهتر است قبل از باور کردن این شایعات ، برای تغییر رویه زندگی تان تمرین داشته باشید. چون جراحی لاغری بدون ورزش و تغییر رژیم غذایی تاثیر چندانی نخواهد داشت.
۷.پس از جراحی لاغری نمی توان باردار شد
پزشکان معتقدند که بیمار بهتر است برای باردار شدن پس از جراحی لاغری، یک سال صبر کند، زیرا بارداری ممکن است با برنامه کاهش وزن وی تداخل پیدا کند. اما به طور کلی در قابلیت زایمان، بارداری و شیردهی پس از جراحی لاغری تغییری ایجاد نخواهد شد.
از آنجایی که ارتباط چاقی و بارداری مشخص است و می تواند موجب ناباروری مرد و زن می شود، پس کاهش وزن گامی مهم در فرزند آوری ایفا می کند.
اگر پس از جراحی لاغری، قصد باردار شدن دارید، بهتر است قبل از آن با یک متخصص زنان و زایمان مشورت کنید و سطح ویتامین D خون را مرتب کنترل کنید.
۸. جراحی لاغری بدن را با کمبود ویتامین مواجه می کند
شایعات بسیاری هم در مورد عدم جذب ویتامین ها بعد از جراحی لاغری گفته می شود که برای روشن شدن مطب باید گفت که برخی انواع از جراحی های لاغری می تواند بر نحوه جذب ویتامین اثر بگذارد. جراح شما این احتمال را با بیمار در میان گذاشته و به او خاطر نشان می کند که ویتامین ها و مواد معدنی از طرق دیگری می تواند پس از جراحی لاغری به بدن برسد.
سطح ویتامین ها مرتبا پس از جراحی لاغری چک می شود و یک مشاور یا متخصص تغذیه برنامه غذایی و مواد مصرفی وی را کنترل می کند. البته این مشکل بیشتر در جراحی بای پس معده وجود دارد. جراحی اسلیو معده اختلالی در جذب ویتامین ها ایجاد نمی کند.
با این وجود هر بیمار باید درباره مطالب گفته شده با پزشک خود مشورت کند و هیچ دارویی را خود تجویز نکند. زیرا هر شخص نیاز ها و شرایط خاص خود را دارد و نمی توان با همه یکسان رفتار کرد.